Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اگرچه ایران توانسته با استفاده از راه‌هایی مانند اجازه دادن استخراج و استفاده از رمز ارز‌های دیجیتالی ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های مالی وضع شده علیه خود را دور بزند با این وجود، ایران تاکنون موفق نشده بر وضعیت بد واحد پولی خود که با ۷۹ درصد کاهش ارزش مواجه بوده فائق آید.

نشریه "العرب" در گزارشی با بدبینی نسبت به احتمال توانایی و اختیارات رئیس تازه بانک مرکزی برای حل مشکل کاهش ارزش واحد پول ملی ایران می‌نویسد: ناظران امور اقتصادی ایران متفق‌القول معتقدند که رئیس تازه بانک مرکزی مسیر آسانی را پیش رو نخواهد داشت چرا که ایران از انباشتگی بحران‌های ناشی از تداوم تحریم‌های امریکا و پیامد‌های آن رنج می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد رسیدگی به وخامت نرخ ارز در داخل ایران بزرگترین چالشی است که پیش‌ روی "علی صالح آبادی" رئیس تازه بانک مرکزی ایران قرار خواهد داشت.

رئیسی نیز پس از انتصاب "صالح آبادی" به طور ضمنی به دشواری کار او اذعان کرد و در تلویزیون گفت که نقش بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و کنترل نرخ تورم بسیاری اساسی است.

از زمان خروج امریکا از برجام با فرمان ترامپ، ایران شاهد سقوط بدون وقفه ارزش واحد پول ملی خود بوده است. ایران برای دور زدن محدودیت‌های مالی و نفتی اعمال شده از سوی امریکا اقداماتی از جمله اجازه استفاده از رمز ارز‌های دیجیتالی را داده با این وجود، چنین اقداماتی برای مقابله با کاهش ۷۰ درصدی ارزش واحد پول ملی ایران موثر نبوده‌اند.

با کاهش ارزش واحد پول ملی ایران قیمت دلار امریکا در دوره تصدی "عبدالناصر همتی" رئیس بانک مرکزی به سبب فشار‌های وارد شده از سوی دولت ترامپ افزایشی ۱۲۰ درصدی داشت. قیمت دلار در ایران در کم‌تر از سه سال نزدیک به ۱۳۶۰۰ تومان افزایش یافته چرا که در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی در حدود ۱۱۵۰۰ تومان بود.

کارشناسان معتقدند دولت رئیسی نیز مانند دولت روحانی راه‌حلی فوری برای توقف بحران ارزی ندارد.

گاربیس ایرادیان" اقتصاددان ارشد در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه مالی بین المللی می‌گوید: ایران ذخایر ارزی محدودی برای وارد شدن به بازار در اختیار دارد و در صورت تداوم تحریم‌های امریکا نمی‌تواند از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کند. تداوم تحریم‌ها یعنی ادامه جدا افتادن ایران از جامعه و بازار‌های بین المللی.

وضعیت اقتصادی در ایران در بن بست گرفتار شده و باعث محدود شدن معاملات ایران با سیستم مالی جهانی شده است. نرخ تورم در ایران به بالاترین سطح در سه دهه گذشته رسیده و باعث ایجاد بحران‌های مزمن شده است. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند کسری بودجه که از ماه مارس گذشته شدت گرفته ادامه یابد و همچنین رشد عرضه پول نرخ تورم را افزایش داده و باعث کاهش بیش‌تر ارزش واحد پول ملی و کاهش قدرت خرید شهروندان ایرانی خواهد شد. با این وجود، طبق تخمین‌های صورت گرفته، در صورت احیای برجام، ایران در سال جاری رشد تولید ناخالص ملی به میزان ۴.۳ درصد و سپس رشدی ۵.۹ درصدی را در سال ۲۰۲۲ میلادی تجربه خواهد کرد. بر اساس این سناریو، سرمایه‌گذاری خارجی در ایران افزایش یافته و به اشتغال‌زایی و افزایش درآمد‌های مالی ایران کمک خواهد کرد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بانک مرکزی علی صالح آبادی بازار ارز قیمت دلار برجام ارزش واحد پول ملی تداوم تحریم بانک مرکزی کاهش ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۳۶ سنت معادل ۰.۴۶ درصد افزایش ۷۸ دلار و ۴۷ سنت معامله می‌شود.
عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از ۷ درصد و نفت آمریکا ۶.۸ درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.
آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.
اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.
از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا ۴۹۹ حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد