Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مهدی صفری در گفت وگو با شبکه خبری فونیکس چین(که پیش از تماس تلفنی اخیر روسای جمهوری اسلامی ایران و چین انجام شد) تاکیدکرد سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر توازن در روابط خارجی است.

صفری در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه برخی چینی ها نگران هستند که اگر رابطه میان ایران و غرب در چارچوب برجام شکل بگیرد، روابط تهران و پکن ممکن است تحت الشعاع قرار بگیرد، این موضوع را به صراحت مردود دانست و با اشاره به اراده دولت سیزدهم در پیش گرفتن رویکرد متوازن در سیاست خارجی، تاکید کرد: جایی برای نگرانی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده است که رویکرد اصولی دولت در حوزه سیاست خارجی، رویکرد متوازن است و اگر روابط ایران و غرب درصورت تحقق توافق برجام به حالت عادی بازگردد، محال است دوستان خود از جمله چین را فراموش کند و این سیاست اصولی جمهوری ایران مبنی بر توازن درروابط خارجی تغییر نخواهد کرد.

پول واحد اقتصاد منطقه ای را تقویت می کند

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص همکاری های اقتصادی با کشورهای شریک تجاری گفت: علاقه مند گسترش همکاری های بویژه در بخش اقتصادی با کشور ها هستیم و حتی درخصوص همکاری اقتصادی با کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی پیشنهاد پول واحد را هم مطرح کرده است تا از این طریق بتوان یک اتحادیه اقتصادی با کشورهای حوزه مشترک المنافع در آسیای مرکزی، روسیه، چین ، هند و پاکستان شکل گیرد.

صفری درباره ایده پول واحد توضیح داد: معتقدیم اگر اعضای سازمان همکاری شانگهای یک واحد پول مشترک داشته باشند، می توانیم آن را به کشورهای حوزه اکو هم گسترش بدهیم. حتی این پول مشترک می تواند به بریکس هم تعمیم یابد زیرا چین، روسیه و هند سه عضو اصلی از اعضای پنج گانه این تشکل مهم جهانی هستند که از این طریق، می توان پول واحد حوزه سازمان همکاری شانگهای را به حوزه بریکس هم گسترش داد و این ابتکار، همکاری اقتصادی کشورها را باهم نزدیک تر می سازد.

وی درباره طرح یک کمربند- یک جاده و اتصال چین از این طریق به اروپا وچالش های وفرصت هایی که این طرح می تواند برای ایران داشته باشد، گفت: به صراحت می گویم که ما هیچ مشکلی با این موضوع نداریم، چین باید علاقه صریح خود را نشان بدهد و در حوزه زیرساخت ها همکاری کند. 

صفری درباره سند همکاری 25 ساله ایران و چین هم گفت: در چارچوب این قرارداد، فرصت های بسیاری وجود دارد که  بتوانیم روابط دو کشور را توسعه دهیم. نباید اجازه داد که این فرصت از دست برود. ما سابقه خوبی در زمینه همکاری ها با چین داشته ایم واین روند باید احیا شود.

سفر پوتین به تهران دستاوردهای بسیار خوبی داشت

این مقام جمهوری اسلامی ایران در تشریح دستاوردهای سفر اخیر ولادیمیر پوتین به تهران نیز گفت: این سفر در بخش های گوناگون ازجمله ترانزیت و انرژی و به خصوص در حوزه توسعه سرمایه گذاری درحوزه انرژی یک فعالیت بسیار مهم، بلندمدت و راهبردی است، دستاوردهای بسیار خوبی داشت.

صفری در خصوص اهمیت استفاده ایران و روسیه از پول های ملی برای فعالیت های تجاری و همچنین همکاری های دو کشور در حوزه انرژی و نفت گفت: موضوع حذف دلار از تبادلات تجاری، یعنی همان کاری که چین و روسیه با هم انجام داده اند، ما هم همین کار را با روسیه انجام دادیم.

وی افزود: ما خیلی وقت پیش ، پیشنهاد مشابهی را نیز با چین مطرح کردیم اما سیگنال مثبت از سوی چین دریافت نکردیم اما وقتی که روسیه این موضوع را با ما مطرح کرد، ما  از آن استقبال کردیم .

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه با توجه به مشکلات اقتصادی(تحریم ها) که با آن مواجه است تا چه اندازه می تواند به حوزه سرمایه گذاری در ایران و کمک به اقتصاد این کشور ایفای نقش کند، گفت: اگر چه شما در سوال خود اشاره کردید که اقتصاد روسیه مشکل دارد، اما باید گفت که روسیه مثل گذشته در حال فروش نفت و گاز خود است و فکر می کنم رشد اقتصادی روسیه همچنان ادامه دارد.

صفری دربخشی از این مصاحبه تاکید که فرصت های همکاری میان کشورها برای ابد وجود نخواهد داشت و خوب است کشورها قدرت فرصت های پیش آمده برای گسترش همکاری ها را بدانند و بدون تردید استفاده از فرصت های گوناگون همکاری، شرایط برد-برد برای طرفین بدنبال خواهد داشت.

برچسب‌ها برجام هند روسیه آسیای مرکزی چین ولادیمیر پوتین مهدی صفری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام هند روسیه برجام هند روسیه آسیای مرکزی چین ولادیمیر پوتین مهدی صفری جمهوری اسلامی ایران اقتصادی با کشور همکاری ها پول واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست همسایگی دولت سیزدهم

«جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند»؛ این شاید مهم‌ترین بخش از اولین سخنرانی رئیس‌جمهور است که ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ در مراسم تحلیف با حضور مهمانان خارجی و داخلی در مجلس شورای اسلامی اعلام شد و بررسی عملکرد بیش از ۲ سال و ۷ ماهه دولت سیزدهم نشان می‌دهد به این گزاره پایبند بودند و در مسیر تقویت و گسترش ارتباط با کشورهای همسایه حرکت کردند و «مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی، ارتقا روابط با کشورهای همسایه» بوده است و «خواهان عزت و اعتلای آنها» بوده‌اند.

خبرگزاری مهر در سلسله گزارش‌هایی به بررسی روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه طی یک‌سال گذشته پرداخته است.

کد خبر 6097420 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • ضروری شدن اخذ‌ شناسه یکتا منجر به شفافیت اقتصادی می‌شود
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه